27
01/2012
2

Campa csészék és közölő

Újabb ritkaságokat sikerült beszereznem a készülő Krétai fixihez!

Ezekre is nagy szerencse során sikerült ráakadnom.

A középrészhez való angol menetes csészéket (amit sehol, még az Ebay-en sem találtam) pont a bikemag apro-n leltem. A ritkaságot egy Dunakesziben lakó ember hirdette meg 2000 Ft-ért. Hívtam, hogy megveszem, rá is bólintott, de közölte, hogy ki kell mennem érte, mert annyira olcsón adja, hogy neki nem éri meg a postára kimászni vele és feladni. Mondtam, hogy Pesten sűrűn szoktam járni, így ha ott tudnánk találkozni, az jó lenne. Közölte, hogy a barátnője benn dolgozik minden hétköznap, de én persze, hogy csak hétvégén megyek fel. Megoldhatatlannak tűnt a helyzet.

 Szerencsére ismét segítségül hívtam Sacit, aki megint egy szisszenés nélkül képes volt villamosozni egy csomót, hogy a hőn áhított alkatrészt megvegye nekem. Amikor úgy hívom fel telefonon, hogy segítség kéne, mert "biznic" van, mindig tudja a dolgát! :)

A korhű középrészhez már csak egy 115 mm-es Campa tengelyre, és egy pár golyós kosárra van szükségem. Kicsit keserű a szájízem, mivel az aprón egy hónappal azután találtam ezt a lehetőséget, hogy megvettem a Veloce-t. Sebaj, van egy zsír monoblokkom, pótba!

Az olaszok sznobságát mutatja az is, hogy még a tengelycsavarra is rányomták a Campa feliratot. Belepróbáltam a vázban, hibátlan rajta a menet! Úgy néz ki, teljesen kör hű pályakerékpárt sikerül majd végül összeraknom.

 

 A másik szerzemény ez a fejcsapágyhoz való közölő. Nem is hittem volna, hogy ilyet is csinált a Campagnolo.

Úgy szereztem róla tudomást, hogy Zoli hívott telefonon, nézzek be hozzá, ha tudok, mert van egy-két szép cucca, ami most jött nemrég. Hosszú barátságunk során rájöttem, hogyha Zoli azt mondja, hogy menjek, akkor ajánlatos úgy tenni.

Vett a Chili 2-be a netről egy ígéretes Bianchi országútit. Igazi finomságokkal volt tele a keró, mint például ez a közölő is. Továbbá 600-as hajtás, Shimano Levin fejcsapágy és elől egy olyan Dura-Ace agy, amiről még egyikőnk sem hallott. A küllőfejek süllyesztve vannak az agyperemben.

 

Ez a közölő sem került volna soha hozzám, ha a kerós ismerőseim nem tudnák, hogy lassan két éve gyűjtögetem a Campa dolgokat, apránként, hogy méltóképpen ékesítsék majd a Krétai-t.

A projekt már tényleg a vége felé közeledik, már csak egy Cinelli stucni kell és a középrész hiányzó darabjai.

Amint az alkatrészbeszerzés véget ér, egy következő fázis kezdődik meg.

Polír, króm, festés.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://levip.blog.hu/api/trackback/id/tr603874774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harsanyi.b 2012.01.27. 10:37:31

És a kép a vázról??? :D